Friday, March 15, 2013

Kolin kansallismaisemaa


Kolilla 15. maaliskuuta, Lasaruksen lauantaina 2008. Etelä-Suomessa ei ollut lunta koko talvena, joten ensimmäinen Kolin matkani oli hyvin ajoitettu siinäkin mielessä; sain nähdä talven ensilumet kevään jo tehdessä tuloaan. Kuvat AF.


Luontokeskus Ukon auditoriossa oli taide-esityksiä ja Kalevala-seminaari (minut oli kutsuttu mukaan perustamaan uutta yhdistystä, joka sai nimekseen Forum Ursa Major - ja jonka hallituksessa toimin seuraavat kaksi vuotta). Onneksi oli myös aikaa käydä tutustumassa Kolin maisemiin.

 

Heinäkuussa 2008, Unikeonpäivän auringonnousua seuraamassa Ukko-Kolilla. Kylähullun ikuisti Matti Kuusela. Kirjaimet sauvassa: F U M.


Auringonlasku Akka-Kolilla, heinäkuussa 2009. Kalevalakoulussa ja pyhiinvaelluksella jälleen, matkalla pyhyyteen ja ehkä omaan itseensäkin. Kuvat AF.


Kolme Kolinkävijää: Seppo Huunonen, Sinikka Raunio ja Matti Kuusela. On ollut etuoikeus ja suuri kunnia saada tutustua Kolilla jo vuosikymmeniä vaeltaneisiin, 1990-luvulla perustetun kansallispuiston asiantuntijoihin.